Benen mooi glad scheren

Het is tegenwoordig vrij normaal om als meisje je benen te scheren. Er zijn verschillende manieren waarop je dit kan doen, en er is niet één bepaalde methode die aan te raden is. Er is dan ook geen minimum leeftijd voor het scheren van je benen, en de kosten om het te kunnen doen liggen erg laag. In dit artikel bekijken we hoe je het best mooie gladde benen kan krijgen.

Stap 1: een goed scheerinstrument kopen

gladde benen

Eerst heb je een goed scheermesje op apparaat nodig. Hierbij kan je kiezen tussen elektrische apparaten of wegwerpmesjes. Hierbij zijn de wegwerpmesjes vanzelfsprekend een stuk gemakkelijker mee te nemen, terwijl de elektrische een stuk langer mee gaan. Je zal in het laatste geval vanzelfsprekend wel energie moeten halen door middel van een stopcontact of een batterij.

Bij gebruik wegwerpmesje

Wanneer je van plan bent om een scheermesje te gebruiken heb je tevens scheergel of scheerschuim nodig. De verschillende merken hebben gel in alle geuren en kleuren waardoor het geen probleem moet zijn om een geschikte gel te vinden.

Stap 2: benen scheren

Wanneer je alles hebt kan je aan de slag!

Bene scheren met wegwerpmesje

Maak je benen goed nat door onder de douche te gaan of door in bad te gaan. Wanneer ze vochtig genoeg zijn kan je de scheergel of het schuim aanbrengen waarna je kan beginnen met scheren. Breng dan het mesje aan op de huid en scheer tegen de haargroeirichting in (van onder naar boven) Zorg ervoor dat je benen tijdens het scheren de gehele tijd nat zijn: wanneer je klaar bent van scheren kan je de benen droogmaken waarna je de huid kan kalmeren door middel van een crème.

Scheren met ladyshave

ladyshave

Wanneer je een elektrisch apparaat gebruikt hoef je de huid niet eerst nat te maken. Ook hier scheer je van onder naar boven zodat je benen helemaal onthaard worden. Wanneer je klaar bent kan je de huid kalmeren door middel van wat body milk.

Stap 3: bijhouden

Wanneer je benen eenmaal glad zijn moet je bepalen hoe vaak je de benen wilt scheren. Je kan dit bijvoorbeeld alleen doen voordat je naar een feest gaat. Er zijn echter ook mensen die het iedere dag doen.

1 Reactienaar “Benen mooi glad scheren”

  1. Epileren schreef:

    Bij mij blijft het toch altijd dat de scheermesjes het beste werken. Heb al zoveel geprobeerd maar niks is beter dan dat. Voor het gezichtshaar ontharen gebruik ik altijd een epivera.

Plaats een reactie