AVI film omzetten naar een dvd formaat

Wanneer je wel eens films download heb je vast wel van het AVI formaat gehoord. Tegenwoordig worden veel nieuwe films in dit formaat aangeboden. Het is dan ook een relatief licht formaat wat snel te downloaden is door de lage omvang. Om een AVI bestand te kunnen branden dienen we het echter eerst om te zetten naar DVD formaat. Je wilt immers wel de film afspelen op je DVD speler!

windows DVD branden

Via Windows

Het is standaard al mogelijk om door middel van Windows een DVD te branden. Deze methode werkt echter niet met iedere DVD speler, maar het loont om het toch eens te proberen. Om via Windows een DVD te branden dien je een lege DVD in de lade te plaatsen en de optie bestanden branden op DVD te kiezen. Vervolgens leep je de bestanden die je wil branden naar de map en wacht je tot het proces volbracht is Wanneer je meer invloed wilt hebben op je film kan je bij de nieuwere versies ook gebruik maken van het gratis programmaatje Windows DVD branden.

Windows DVD maker

Wanneer je een DVD wil branden door middel van Windows DVD branden heb je een nieuwere versie van Windows nodig (Windows 7 of Windows Vista) Met dit programma kan je snel een eenvoudig een AVI bestand toevoegen om te branden op een DVD. Hierbij kan je zo’ n beetje alles aanpassen. Ten eerste kan je zelf een mooi menu samenstellen inclusief muziek en leuke effecten. Je kan het menu uitbereiden met een scène selectie en een extra pagina met informatie. Op die manier kan je de gehele film inrichten naar je eigen smaak.

nero brand

Betaald programma

Wanneer je een DVD van hoogwaardige kwaliteit wilt kan je ook gebruik maken van een betaald programma. Een voorbeeld van een bekend en erg goed programma is Nero. Hierbij kan je aangeven dat je een Video DVD wil maken waarna je het bestand kan selecteren. Het is vervolgens ook mogelijk om ondertitels mee te branden of om het bestand in meerdere scènes te verdelen. Nero is net wat overzichtelijker en uitgebreider dan Windows DVD maker, je moet er echter wel geld voor over hebben.

AVI of DVD formaat

Het is naar mijn mening verstandiger om een DVD te downloaden in de vorm van de echte DVD structuur. De bestanden die je dan download zijn dan ongeveer 4,7 gigabyte groot en bestaan uit VIDEO_TS. Je krijgt dan het originele menu zoals de DVD ook in de winkel ligt: de zogenaamde retail versie.

1 Reactienaar “AVI film omzetten naar een dvd formaat”

  1. Henk schreef:

    Nu nog de mogelijkheid wáár te downloaden

Plaats een reactie