Tegenwoordig bestaan er veel Amerikaanse hosts die hun diensten aanbieden tegen extreem lage bedragen. Vaak zeggen ze toe een onbeperkte hoeveelheid dataverkeer en opslagruimte aan te bieden, daarnaast zeggen ze een uitmuntende service en snelheid te hebben: kunnen ze deze hoge beloften waar maken of hebben we hier te maken met een leuk verkooppraatje?
Veel hosts zeggen alles onbeperkt aan te bieden, wanneer u bij hun host krijgt u:
Wel, het is zeker interessant zo’ n lijstje… maar is het te vertrouwen? Feit is dat onbeperkt technisch gezien gewoonweg niet mogelijk is, zeker niet voor het magische bedrag van vijf dollar per maand: het is dan ook van belang dat u de voorwaarden en eventuele clausules goed doorneemt. Elke host heeft namelijk wel een kleine clausule die ervoor zorgt dat u ze niet failliet maakt: een site met het succes van YouTube kost namelijk miljoenen aan servers!
Veel Amerikaanse hostings proberen het dataverkeer enigszins te beperken door middel van voorwaarden. Bij Host Gator mag u een bepaald getal aan codes gebruiken (255.000) terwijl u bij een andere host bijvoorbeeld maximaal zevenhonderd bezoekers per tien minuten mag ontvangen. Daarnaast zijn verschillende soorten sites taboe: denk hierbij bijvoorbeeld aan upload sites waar gebruikers hun bestanden kwijt kunnen of proxy sites waar gebruikers anoniem kunnen internetten door middel van een ander ip adres.
Toch is het een feit dat de Amerikaanse providers vaak meer bieden dan de Nederlanders, en dat er nog minder voor betaald hoeft te worden ook. Hoe is dit mogelijk, en zit er een addertje onder het gras?
De snelheid van een Amerikaanse host kan erg verschillen. Veel mensen beamen dat het door de afstand trager zou zijn: dit verschil is echter amper te merken. Een host kan echter wel traag zijn wanneer er gedaan wordt aan overselling: men verkoopt meer dan er eigenlijk op kan waardoor de verbinding verdeeld wordt over een te grote hoeveelheid mensen.
Hoe kunt u nu weten of een host van goede kwaliteit is? Dit is vaak mogelijk door een niet goed, geld terug model waaronder de velen Amerikaanse hosts werken. Wanneer u niet tevreden bent over uw hosting binnen 45 dagen ontvangt u uw volledige aankoopbedrag terug. Op die manier kunt u meerdere hosts gratis uitproberen en testen voordat u uw definitieve beslissing neemt. Tot slot bekijken we nog even of de service van een Amerikaanse hoost in orde is.
Zelf gebruik ik al een behoorlijke tijd een buitenlandse host en ik moet zeggen dat ik daar behoorlijk tevreden over ben: de kwaliteit is prima en dit geldt de laatste tijd gelukkig ook voor de service. Bij de grotere Amerikaanse hostingbedrijven zijn er tientallen medewerkers 24 uur per dag en zeven dagen in de week beschikbaar voor vragen. U kunt deze medewerkers vaak contacteren via de chat, en ze gaan vaak door totdat er een oplossing is. Vaak kunnen ze u zelfs helpen wanneer het niets met de hosting te maken heeft.
Zelf was ik bijvoorbeeld eens vergeten wat het wachtwoord van mijn survey installatie was, uiteindelijk gingen er geen gegevens verloren door het heldhaftige optreden van een medewerker van de hosting waar ik destijds bij zat.
U kunt dus wel concluderen dat Amerikaanse hosts over het algemeen best wel goed zijn: ze bieden snelheid, kwaliteit en service voor een laag bedrag. Dit is mogelijk doorat ze vaak miljoenen klanten hebben en de servers per honderd inkopen: zo blijven de kosten laag en de inkomsten hoog. Deze grote getallen zijn in Nederland niet mogelijk waardoor de prijzen vaak hoger liggen en de mogelijkheden lager: it’ s your call!