Alles over het Tikibad

De dag voor het nieuwe jaar besloten ik en mijn vader een frisse Nieuwjaars duik te nemen. Hiervoor reisde we niet af naar de ijskoude zee maar naar het wat aangenamere Tikibad gelegen in Wassenaar alwaar we een heuse glij marathon hielden. En natuurlijk laat ik julie weer mee genieten!

binnenkomst

De binnenkomst was anders dan verwacht aangezien ze ons vertelde dat er al 1400 mensen binnen waren. Daarom zouden we minstens een kwartier moeten wachten, maar we waren er nu toch als dus we waagde het er op. We bleken uiteindelijk de juiste keuze te hebben gemaakt want we mochten meteen door lopen. De toegangskaartjes hadden we al via het internet aangeschaft en ze werden door middel van een computer gescand, op die manier was de maximale zwemtijd van 3 uurtjes ook goed controleerbaar. Na die 3 uur heb je het ook wel gezien en op deze manier creëer je een goed werkende doorstroom waardoor het zwembad niet snel over bevolkt raakt.

tikibad buiten

Kleedruimtes

Nadat je bent binnengekomen kan je een hokje gaan zoeken. Het gedeelte met de kleedruimtes is wat krap waardoor het duidelijk is dat het beheer heeft geprobeerd om zoveel mogelijk hokjes bijeen te proppen. Hierdoor was er ondanks het extreem hoge bezoekersaantal een hokje vrij. Bij de prijs zit voor iedereen een kluisje inbegrepen, maar in een kluisje passen gemakkelijk de kleren van beide personen. De hygiëne van de kleedruimtes valt wel wat tegen, er lag namelijk een boel viezigheid.

Sanitair

Na het omkleden kom je aan bij de douches. Er kunnen kleine wachttijden optreden maar het duurt niet erg lang. De stralen die afkomstig zijn van de douches zijn erg loyaal en warm waardoor je snel klaar bent met douchen. Tevens zijn er voldoende toiletten aanwezig waardoor je altijd wel kan gaan wanneer je moet. De hygiëne van het sanitair is erg goed en ik ben geen viezigheden tegengekomen.

Het zwembad

Net zoals je zou verwachten bij een groot zwembad als dit is het opgedeeld in verschillende baden. Hieronder beschrijf ik die.

tikibad binnen

Golfslagbad

In het golfslagbad verschijnen er om de zoveel minuten flinke golven. Het bad loopt af waardoor je zowel staand als zwemmend van de woeste golven kan genieten. Tevens is dit een prima plek voor het trekken van enkele baantjes. Ook is dit bad bereikbaar via een kleine glijbaan die vooral voor kleuters bedoelt is.

Bubbelbad

Dit kan natuurlijk niet ontbreken: Een warm bubbelbad. Het bubbelbad van het Tikibad is erg groot waardoor er vaak nog wel een plekje vrij is. Dit keer was het wel erg krap. Het bad is goed van temperatuur en een goede plek om even bij te komen van al dat geglij.

Het peuterbadje

Voor de aller jongste een belangrijke plek. Het peuterbadje is erg veelzijdig met een kleine glijbaan en de nodige speelattributen. Een leuke plek voor de aller jongste onder ons maar niet de top attractie van het Tikibad.

De glijbanen

Dit is de echte pull factor van het Tikibad, de geweldige glijbanen. Er zijn er dan ook een boel waardoor er voor de meeste wel wat leuks tussen zit! Hieronder volgen de beschrijvingen en mijn meningen over de diverse glijbanen.

Super/Family Slide

De Super en Family slide kenmerken zich als de minst snelle en enge glijbanen, ze hebben dan ook een medium voor snelheid. De glijbaan voor de familie is blauw en dit is de enige glijbaan waar je vanaf mag met een kind. De glijbaan gaat toch erg hard en kent de nodige gemene bochten. De Super Slide kenmerkt zich door een hogere snelheid, zijn groene kleur en veel scherpere bochten.

tikibad donkere glijbaan

Blits en flits

De Blits en Flits kenmerken zich door de nauwe buizen waar je doorheen glijdt. Hierdoor voel je jezelf extra benauwd. Het is erg verstandig om met de groene te beginnen aangezien deze al genoeg spanning met zich mee brengt. Door de snelheid wordt je van de ene kant naar de andere kant geslingerd en blijf je aan de zijdes van de glijbaan plakken. Het einde van deze glijbaan is nogal irritant, je wordt dan de laatste tien tot twintig seconden besproeit waardoor je slechts moeizaam ken ademhalen, haal dus diep adem voordat je er aan begint. Tevens is het laatste stuk in het donker. De blauwe glijbaan gaat echt afschuwelijk hard wat komt door de haast rechte hoek die hij neemt. Je vliegt beneden en voordat je het weet is het alweer voorbij. Een erg enge ervaring!

Cycloon en Tyfoon

De Cycloon en Tyfoon staan bekend om de enorme haast ziek makende snelheden. De Cycloon begint nogal slapjes maar na de eerste bocht begin je opeens in een noodvaart naar beneden te razen waarna je wordt gelanceerd in een ronde ruimte die wat weg heeft van een trechter. Je tolt met een enorme snelheid rond om vervolgens door het gat heen te vallen in het plonsbad, en dat allemaal in minder dan een minuut! Ik moet je waarschuwen, van deze glijbaan kan je misselijk en duizelig worden. De Tyfoon sloegen we maar over aangezien deze wel heel veel G kracht op je zou los laten. De Tyfoon draait velen rondjes in een nauwe buis met een enorme snelheid.

De Pelicaanduik

Een van de simpelste maar tevens engste glijbanen in dit zwembad. Het is namelijk een peuter glijbaantje gemonteerd op een hoogte van meer dan 2 verdiepingen! Je hebt heel wat moed nodig om jezelf naar beneden te gooien. Ik deed het en het was zeker een bijzondere ervaring. Het plonsbadje is 3 meter diep wat ook zeker geen overbodige luxe is.

Canonball

Deze glijbaan hanteert een wat apart principe: het een seconde principe. Deze glijbaan draait dan ook niet om het glijden maar om het spelen van een levende kanonskogel. Je bouwt een behoorlijke snelheid op waardoor je meerdere meters naar voren vliegt, in de lucht!

Moonlight en de Starlight

Mijn persoonlijke favorieten. Beide glijbanen dienen te worden begleden door middel van een acht vormige band waar 2 personen in passen. Alleen kan je er ook van af. Nadat je de band enkele trappen omhoog hebt gezeuld kan je kiezen uit de Moon en de Starlight. Als je van licht houdt dan kan je beter de Starlight kiezen aangezien deze beter is verlicht: sterker nog, het lijkt soms wel een disco. Deze glijbaan gaat erg hard en is erg leuk wat komt doordat je heel wat heen en weer geschut wordt. Doordat de glijbaan donker is op de disco lichten na kan dat soms erg overkomen als een verrassing. Als je avontuurlijk bent dan kies je voor de Moonlight. Deze is op enkele sterretjes na haast helemaal donker waardoor je geen enkel idee hebt wat er gaat gebeuren. Beide zijn erg vermakelijk maar je moet je wel goed vasthouden. Ook wij sloegen namelijk om bij de eerste keer en dat kan soms een pijnlijke ervaring zijn!

Veiligheid Tikibad

In het Tikibad vind je diverse snelle en daardoor ook gevaarlijke glijbanen. Goede regels op het gebied van veiligheid zijn dan ook noodzakelijk. In de snelle glijbanen moet je een verplichte houding aanhouden omdat er anders een reële kans op letsel is. In deze houding moet je jouw handen in je nek doen en je nek van de ondergrond af houden. Tevens is het verplicht om op je rug te glijden. In het zwembad patrouilleren diverse badmeesters die een oogje in het zeil houden. Zo was ik de weg een beetje kwijt nadat ik van een duizelingwekkende glijbaan af ging en kon ik het trappetje niet vinden (Ik zwom de verkeerde kant op) maar ik werd als snel de goede kant op gewezen door een badmeester. De veiligheid in het Tikibad is goed geregeld en het komt maar zelden voor dat mensen te snel achter iemand anders aan glijden. Dit wordt voorkomen door de stoplichten die overal hangen. Bij de snelste glijbaan (Die gaat maarliefst 60 kilometer per uur) moet je een minuut per keer wachten. Nee, de veiligheid is wel goed geregeld in het Tikibad, en dat is dan ook zeker noodzakelijk!

Eten en drinken

In het zwembad bevindt zich een klein restaurantje. Het restaurant zit boven het zwembad en is met trappen bereikbaar. Het is er droog wat komt door de diverse ramen. Dit is erg handig aangezien je nu zonder vochtigheid kan dineren. Zelf heb ik er patat gegeten en dat smaakt daar erg goed. De bak tijd van de frietjes is prima waardoor ze er in gingen als zoete koek. Ook het drinken is er dik in orde met een uitgebreid aanbod, alle bekende frisdranken worden er verkocht. Tijdens het eten heb je een mooi uitzicht op het zwembad.

Winterpret

Bij de aanschaf van een kaartje krijg je in de winter gratis toegang tot Winterpret. Bij Winterpret zijn slechts enkele attracties open waardoor dit een perfecte aanbieding is voor de kleintjes. Wij gingen nog een keer in het reuzenrad wat altijd leuk is, verder was er weinig te beleven. De speeltuin paste niet echt bij onze leeftijd en ook de monorail baan ging wat te langzaam. Winterpret is dan ook echt voor de aller kleinste bedoeld.

Mening

Ik heb me erg goed vermaakt in het Tikibad. Wel ergerde ik me flink aan de lange wachttijden. Soms stond je wel een half uur in de rij voor een glijbaan en met de geringe tijd die je voor een kaartje krijgt (3 uur) is dat toch erg lastig. Ik raad julie dan ook zeker aan om buiten de school vakanties te gaan, ik ben ook een keer in het weekend geweest en toen kon je overal gemakkelijk door lopen. De glijbanen in het Tikibad zijn echt geweldig en als je van glijden houdt dan is het een waar paradijs. Als je niet van vlotte glijbanen houdt dan raad ik je het zwembad af, de meeste glijbanen gaan tientallen kilometers per uur. De zwembaden in het Tikibad zijn leuk, maar daar hebben we verder weinig mee gedaan. De glijbanen zijn erg geweldig waardoor de zwembaden een beetje in het niets vallen. Begrijp me niet verkeerd, je kan er prima zwemmen! Maar de glijbanen vind ik gewoon veel leuker en daarom heb ik geen tijd verspilt aan de diverse zwembaden. Het Tikibad is een echte aanrader waar je jezelf gemakkelijk enkele uurtjes mee kan vermaken.

Voordelen

+ Ruim zwembad
+ Vele mogelijkheden
+ Prachtige glijbanen
+ Je kan er goed eten
+ Voorzieningen prima in orde

Nadelen

– Drukte
– Lange wachttijden
– Weinig glijbanen voor de mindere waaghalzen

Conclusie

Het Tikibad is geweldig voor elke waaghals. Je vind er diverse super snelle en gave glijbanen waar je meerdere malen van af wilt. Ook de zwem mogelijkheden zijn er uitgebreid. Als de glijbanen in deze review je aanspreken dan is het Tikibad een echte aanrader!

Kijk voor een overzicht van de prijzen en openingstijden hier:
http://www.duinrell.nl/tikibad/informatie/

11 Reactiesnaar “Alles over het Tikibad”

 1. S. schreef:

  Hoi ik ben 10 jaar en ben in de Tyfoon geweeest. De Tyfoon begint ook slap waarna er een bocht naar links komt, en dan…
  WOESJ je gaat HEEEL snel en dan ga je in die spiraal (best heftig) en dan wort het moeilijk om je hoofd overeind te houden.
  En dan opeens lig je een beetje verbaast
  in de skim out (opvangbak).
  Snelheid Ca 50 KM/H
  G krachten: 3g

 2. tessa schreef:

  hoeveel glijbanen?

 3. Gurdip schreef:

  een leuke weekend benevilg. Ik ben heel benieuwd naar die boomgaard, lijkt me een heerlijk dagje uit. Ik kan mij voorstellen dat de kinderen ervan genoten hebben. De foto’s zijn prachtig en kleurig. Een leuke voorbereiding op Halloween. Ik ben benieuwd naar Alex zijn nieuwe pak. Wat heb je voor Nova in petto?

 4. melissa schreef:

  hou duur is het tikibad?

 5. Juul schreef:

  Ik ga morgen zelf naar het tikibad. Ik hou wel van enge dingen en hoop ook dat niet alle glijbanen te eng zijn en dat ik het niet snel benauwd krijg.

 6. Dylan schreef:

  Hallo , ik heb een vraagje?

  Ik ga binnenkort met vrienden naar het Tikibad ( ben er al vaker geweest ) en heb sinds kort een go pro . Ik zag al meerdere filmpjes op YouTube maar om problemen te voortkomen wou ik toch voor de zekerheid even vragen of je mag filmen in Het tikibad

 7. E schreef:

  hallo,
  ik ga over een paar dagen naar het tikibad, maar mag je ook met kleding aan zwemmen ? bijv met een kort broekje ofzo.

Plaats een reactie