Alles over de minilening

Welkom op minilening0.nl, op deze site bekijken we alle aspecten van de minilening zodat u uiteindelijk een weloverwogen keuze kunt maken. Wanneer u een krediet besluit te nemen dient u alles immers goed door te nemen: de kosten zijn vaak hoog en de voorwaarden verschillen per aanbieder. Deze aspecten gelden voor elke kredietvorm en dus ook voor de minilening. Maar wat is een minilening nu eigenlijk precies?


De minilening

De minilening is een interessante kredietvorm waarbij het mogelijk is om in een korte periode snel een leuk bedrag te lenen. Hierbij worden lastige zaken als de BKR codering vaak omzeild waardoor het afsluiten van een krediet erg simpel is. Vaak is het een kwestie van de naam, adres en woonplaats gegevens invullen plus een bankrekeningnummer en het is zo ver. Maar hoe zit het nu eigenlijk met een minilening, wanneer kunt u er één afsluiten?

Voorwaarden afsluiten minilening

Een minilening werkt eigenlijk nooit met een BKR toetsing waardoor u met een minilening geld kunt lenen zonder dat u rekening hoeft te houden met een eventuele negatieve registratie. Op die manier kunt u toch nog een leuk bedrag bijeen sprokkelen aangezien het aantal afgesloten minileningen theoretisch gezien onbeperkt is. Maar met welke voorwaarden dient u rekening te houden bij het afsluiten van een minilening?

minilening

Bij een minilening dient u rekening te houden met een minimum leeftijd van 21 jaar en een maximumleeftijd van 70 jaar. Daarnaast dient u een minimuminkomen van 1200 euro te hebben zonder een werkeloosheidsuitkering. Op die manier kunnen de kredietverstrekkers de risico’s zoveel mogelijk inperken.

Voordelen van de minilening

Met een minilening leent u snel en eenvoudig een leuk bedrag. Nadat u al uw gegevens heeft ingevuld duurt het vaak maar enkele minuten voordat een geautomatiseerd systeem het geld naar uw rekening overmaakt. Het is dus de perfecte manier om snel even wat geld te lenen. Hiermee stoppen de voordelen van deze kredietvorm echter niet.

Nee, een ander voordeel van de minilening is de enorme flexibiliteit die deze vorm biedt. Het is immers extreem eenvoudig om het krediet vroegtijdig af te lossen. U betaald geen boetes en daardoor kunt u het bedrag al na een dag terugbetalen. We kunnen dus concluderen dat de minilening enorm flexibel is en dat het geen probleem is om even wat geld te lenen en het de volgende dag weer terug te storten.

Nadelen minilening

De minilening heeft echter ook zo zijn nadelen. Zo is deze kredietvorm wegens het verhoogde risico en de administratieve lasten behoorlijk duur. Het rentepercentage ligt vaak rond de tien procent. Dit lijkt weinig, maar wanneer u deze vorm vergelijkt met een normaal krediet ligt het tarief schrikbarend hoog. Daarnaast kan het geld slechts voor een korte periode geleend worden waarna het belangrijk is dat het geld weer wordt terugbetaald: anders kan het een erg duur krediet worden!

Minilening afsluiten

Wanneer u een minilening besluit af te sluiten kunt u dit zowel offline als online doen. Online is tegenwoordig het eenvoudigst aangezien het een kwestie is van de gegevens invullen en het geld staat op uw rekening. Hierbij is het echter wel extreem belangrijk dat u de voorwaarden goed doorneemt. Wanneer u echt een goed overwogen keuze wilt maken is het verstandig om de kredieten goed met elkaar te vergelijken: op die manier komt u niet voor nare verrassingen te staan en komt u verder.

Plaats een reactie